MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa site Loader logo image/svg+xml MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa site Loader logo 2022 MiMaVe-Design-Photo MiMaVe-Design-Photo All Rights Reserved.

Music1 By MiMaSoundWaVes

, , ,

Tervehdys terve! Vihdoinkin on saatu uutta MiMaSoundWaVes -matskua ulos. MiMaSoundWaVesin pointtihan on se, että tehdään musaa ja ääntä sen ittensä takia, eli siis ei tartte olla muotteja tai päämääriä, tai jotain tarkotusta varten, toisin ku MiMaVe-Design-Photo:n ääni/musa -matskuis on. Siis MiMaSoundWaVeksessa kaikki genre, tyyli, aihe yms. rajotteet romukoppaan vaan ja tutkitaan musaa ja ääntä niin pitkälle ku sielu ja kyvyt riittää. Noh edellisestä julkaisustahan on jo se reilu 4-vuotta ”Riverserpentine -kokonaisuus”. Ja onhan mulla tos yks ihan kiva rokki/metalli pätkä oottanu uutta laulusuoritusta jo pari vuotta. 😲 Jo tehdyssä on meinaan vähä huono kaiku (tila), siis ei toiminukkaan kokonaisuudessa, eikä sitä poiskaan oikeen saa… Eli tällasii nää MiMaSoundWaVes jutskat on… No sitä ootellessa 😴 on täs teille tarjolla toi Music1, joka on taas ihan eri maailmasta.

Music1 By MiMaSoundWaVes alottaa uuden sarjan tai toivottavasti siitä tulee sarja, jos on tarkotus vetää MiMaSoundWaVes idis vie överimmäks, eli muut saa aatella mitä aattelee, se ei näihin vaikuta vaan musa ja ääni on seikkailun kohteena. Tästä toi nimiki, yritän mennä asian ytimeen käytössä kaikki mahdolliset mun osaamiset, taidot, korvat ja fiilikset. Näistä voi tulla täyttä sontaa, mut niissä voi olla myös ahaa-elämyksiä. Tästä myös nimi Music1, eli ensimmäinen kokeilu mennä niin syvälle musan ja äänen olemukseen ku osaan ja pystyn. Siin on skittaa, kenttä-ääntä, midi-pimputuksia, live tuulikellon kilkatusta etc. etc. ja aika kompleksinen stereo kuva. Niille joille selkee rytmi ja selkeet melodiat on pakollisia, nii voi tulla kyl vähä vaikeeta, mutta niille, jotka on valmiita höristelemään korviaan ja ennakkoluulojaan voi se tarjota elämyksen, ennen kaikkea tarvitaan uusien asioiden sietokykyä, eli sitä äänen ja musiikin olemuksen tutkijan iloa. Ja niille joille toi selkee rytmi ja melodia on pakko, nii miettikää ja kuunnelkaan miltä sade kuulostaa tai muut luonnon äänet? Sade on yks avain tähän pätkään, sitä on siellä pätkässä taustallaki ja sateen luonne ja ääni voi antaa sulle avaimet Music1 By MiMaSoundWaVekseen… Toivottavasti se toimaa, kyl se mun mielestä ainaki toimaa ja tarjoaa kunneltavaa useakski kuuntelukerraks. Ja sit siihen paapatukseen!

On se kyl vaa sellasta ku yrittää julkasta jossain palveluissa jotain… Ne piiip-perunalastunpalaneenreunan pakkaukset, codekit yms. No eihän se paljoo haittaa, jos musa tai matsku on just selkee rytmistä ja melodista sitä kai ne pakkausformaatit pyrkii optimoimaan ja pumputus jumpotus hoilotus toimaa ihan puppusonta -laadullaki ihan hyvin, ku ei niis oo paljo mitään kuunneltavaa… Mut entä si paljo monimutkasempi musa/ääni, jossa ei oo sitä selkeetä ”pintaa” ja keskiöö ja koko pointti on hienoissa vivahteissa ja kokonaisuuden tasapainossa. No huonot laadut tietenki lyttää sen keskelle ja yrittää tehä siitä paremmin streamattavaa ja/mut selkeetä, et säästyy dataa. Mitä huonompi laatuseen ja ”selkeempään” prosessointi tekee vivahteikkaalle ja kompleksiselle kokonaisuudelle, nii mietippä sitä??? Tää ei siis oo mikään popin, rockin, etc. perus musan ongelma ku niis ei oo melkeen mitään, mut komplesisempi nyanssirikkaampi musa/ääni nii, voi piip. En oo vie keksiny miten sen saa huonompi laatuseen mahtuun, no ei kai se vaan kerta kaikkiaan onnistu? Mitä monimutkasempi ja monisyisempi musa/ääni sen pahemmin se kärsii streami-laaduista. Esimerkiks tää Music1. Projekti on 32bit 96khz, live audiot 24bit 96khz (kenttä, kitarat etc). Soundcloudin toivomus on 16bit 48khz (häviöttömänä?) eli tavallaan kai vanhaa cd-tasoo, tai se on kai 44.1khz, mut sinne päi. Ok no mä sitten sain pätkän pukattua ulos sidettävänä 16bit 48khz ja normalisoitu 0:llaan, eli sen ei kai pitäis siitä hirveesti sotkeutua, ku menee uuden silppurin läpi. Ja tossaki oli jo aika valtava ero suhteessa puhtaaseen tai esim. 24bit 96khz jne. No kuitenki soundcloudiin ladattuna toi 16bit 48khz kuulosti viel sidettävältä, mut kai se on se masterina sie, ku si ulkopuolelta tai ite biisistä taas kuuntelee nii se on menny pahasti silppurin läpi taas, et… Mitä täs voi tehä? Kaiken prosessoinnin jälkeen ku sen kuuntelee tuolta palvelusta niin suurin osa ite musan/äänen pointista on kadonnu prosessointeihin matkan varrella!

Niinku sanoin niin eihän sil perus musalle/äänelle oo paljoo välii mis ei sitä dataa kuitenkaan ees oo tai sil ei oo merkitystä biisille, mut sellaselle musalle/äänelle minkä koko pointti on niis nyansseissa nii… Et en tiiä mitä täs tekee… Onhan siinä streamissä ero onko 200kb/s tai alle vai esim. ton 16bit 48khz 1,54mb/s tai esim. 6,2mb/s tietenki kuunteluvälinekki vaikuttaa, mut ite kyl ne on testannu läpi samalla systeemillä, et sen vaikutus on poistettu, nii ja tietenki myös si eri laitteilla, et… Noh eipä sille maha, jos ei si kattele muita alustoja… No tossa se jokatapauksessa ny on nyansseistaan ja suuresta osasta koko olemuksestaan riisuttuna: Music1 By MiMaSoundWaVes

En siis oo kovin tyytyväinen tohon lopulliseen laatuun, mutta joko mun on keksittävä uusia kikkoja masterointiin tai etittävä alusta/palvelu, josta saa ulos parempaa laatua, noh mullahan on soundcloudin ilmais-versio, et mitä mä valitan ja loistava alustahan se on moneen, mut ja voinhan mä vaik tänne laittaa 6,5mb/s version, no jos ei ny kuiteskaan…

Et tällaset terveiset MiMaSoundWaVesin ominaisuudessa, tutkikaa ääntä ja musaa, se on ihmeellistä ja tehkää sillä jotain!

Music1 By MiMaSoundWaVes – MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa

Keskustelua

Moderoinnista:

Only in Finnish here!
No trolling, spamming, promotion etc. off topic allowed here (results in a block).
---
Kommentit pitää hyväksyä ennen julkaisua, joten kärsivällisyyttä ;).
Tämä ei tarkoita sensuuria vain muutamia huomioitavia sääntöjä.
Käytä vain Suomea.
Älä käytä oikeita nimiä, käytä aliaksia tai nimimerkkejä.
!!Älä siis pistä sanoja toisten suuhun!!
Trollit, spämmääjät, mainonta etc. blokataan saman tien,
vain kyseisellä aiheella on väliä, muu ei tänne kuulu.
Jos tykkäät tai et tykkää, perustele, ei pelkkiä tykkäyksiä/ei-tykkäyksiä täällä.
Kysyttävää aiheesta: määrittele kysymys tarkasti.
---
Syvällinen keskustelu aiheesta rikastuttaa maailmaa, pelkkä tykkääminen ja ei-tykkääminen köyhdyttää sitä.
Eli jos osallistut keskusteluun pysy aiheessa ja perustele näkemys.
---
Näiden ohjeiden noudattamatta jättämisestä seuraa blokkaus sivustolta.
---
Älä kuitenkaan pelkää keskustella, jos tästä seuraa syvällistä keskustelua aiheesta/aiheista, niin mikä olisi sen parempaa...
Kaikki me kuitenkin haluamme nähdä/tehdä parempia kuvia, grafiikkaa, webbisuunnittelua, videota, ääntä etc. etc.

6 − two =

Blogin aiheita

MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa Bloggailu ja Näyttely

MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa

Copyright:

MiMaVe-Design-Photo 2024