MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa site Loader logo image/svg+xml MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa site Loader logo 2022 MiMaVe-Design-Photo MiMaVe-Design-Photo All Rights Reserved.

Syntikkasoundi subsynthillä

, , , ,

Tervehdys terve tervetuloa syntetisaattorien maagiseen maailmaan. Määpä näytän teille kui mä teen tietynlaisen syntetisaattorisoundin tiettyyn spesifiin tarkotukseen. Tää on jo toinen pätkä, tsekkaa toi ekaki, jos haluut nähdä ja kuulla kuinka teen synttäsoundin toiseen vastaavanlaiseen projektiin addsynth ja padsynthillä. Tän soundin teen vuorostaan subsynthällä. Näitten eroist voisin sanoo sillee, näin siis ite asiat ainaki ymmärrän, et Addsynth perustuu perusääniaaltoihin, eli sine, saha etc. joita si modifioidaan ja laajennetaan. Padsynth taas on mun ymmärryksen mukaan niinku filu tai jo kompleksisempi synttasoundi, jota si ehkä enemmän filtteröittetään ja modifioidaan. Subsynth, jota siis käytetään tossa alla olevassa soundin tekemisessä taas on mun mielestä leikkiä melun ja sävelen välillä. Mitä enemmän frekvenssejä äänessä on sen lähempänä melua se on ja jos taas melusta, siis suhinasta, noise, ottaa pois ääniaaltoja tarpeeks nii päästään lähemmäs ääntä tai säveltä. Eli ite ku teen Yoshimillä (ZynAddSubFx) soundeja nii soundin tyyli ja mihin tarkotukseen se on vaikuttaa siihen mitä äänigenerointitapaa käytän. Eli jos vaik pitää nopeesti saada joku rikas ääni nii padsynth on siihen hyvä, se toimaa mun mielestä ehkä parheiten melodia- tai liidiäänenä. Jos taas tarttee puhtaampaa ääntä tai sit oikeen monimutkaisa ja kerroksellisia ääniä nii addsynth on siihen paras. Eli Addsynthällä sul on kaikki palikat käsissä. Subsynth taas on si sellaseen johon haluut enemmän särmää, ”luontoa” yms. Ja kaikkia näitähän voi kans yhdistellä yms. ihan kui vaan. Nää näis videoissa kaikki on aika yksinkertasia esimerkkejä, en itekkää tajua lähellekkää kaikkee mitä noissa tapahtuu, varsinkaan kompleksisemmissa, mut yksinkertasillaki voi saada aivan omat soundit, puhumattakaan siitä ku kaivaa si vie pintaa syvemmälle, näis on loputtomasti mahiksia… Nojoo tsekkaas toi miten ton soundin tein. Nii ja se on enklantimaalaisten kielellä, mut autogeneroidut tekstit auttaa, jonkin verran, ehkä, ainaki ne on huvittavia, niinku mun sönkötys jo muutenki ei ois kauheeta…

Yoshimi Subsynth video thumbnail

Ja si tos timelapsevideos sillä on tehty musat:

Aurora Borealis Corona Video Thumbnail

Et sillee tällee tällä kertaa tötterötöö…

Syntikkasoundi subsynthillä – MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa

Keskustelua

Moderoinnista:

Only in Finnish here!
No trolling, spamming, promotion etc. off topic allowed here (results in a block).
---
Kommentit pitää hyväksyä ennen julkaisua, joten kärsivällisyyttä ;).
Tämä ei tarkoita sensuuria vain muutamia huomioitavia sääntöjä.
Käytä vain Suomea.
Älä käytä oikeita nimiä, käytä aliaksia tai nimimerkkejä.
!!Älä siis pistä sanoja toisten suuhun!!
Trollit, spämmääjät, mainonta etc. blokataan saman tien,
vain kyseisellä aiheella on väliä, muu ei tänne kuulu.
Jos tykkäät tai et tykkää, perustele, ei pelkkiä tykkäyksiä/ei-tykkäyksiä täällä.
Kysyttävää aiheesta: määrittele kysymys tarkasti.
---
Syvällinen keskustelu aiheesta rikastuttaa maailmaa, pelkkä tykkääminen ja ei-tykkääminen köyhdyttää sitä.
Eli jos osallistut keskusteluun pysy aiheessa ja perustele näkemys.
---
Näiden ohjeiden noudattamatta jättämisestä seuraa blokkaus sivustolta.
---
Älä kuitenkaan pelkää keskustella, jos tästä seuraa syvällistä keskustelua aiheesta/aiheista, niin mikä olisi sen parempaa...
Kaikki me kuitenkin haluamme nähdä/tehdä parempia kuvia, grafiikkaa, webbisuunnittelua, videota, ääntä etc. etc.

twelve + 20 =

Blogin aiheita

MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa Bloggailu ja Näyttely

MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa

Copyright:

MiMaVe-Design-Photo 2024