MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa site Loader logo image/svg+xml MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa site Loader logo 2022 MiMaVe-Design-Photo MiMaVe-Design-Photo All Rights Reserved.
Telezoom 50-500mm testausta

Telezoom 50-500mm testausta

, , , , , , ,

Tässä olisi tarjolla testirupeaman tuloksia. Testissä ja opettelun kohteena oli 50-500mm telezoom. Tarkoitus oli katsoa mihin linssi pystyy ja mihin ei, sekä opetella uuden hankinnan niksejä ja kikkoja.

Lisää testikuvia ja testailuhöpinää artikkelissa.

Linssiä ei hankittu lintujen, eläinten yms. kuvaukseen, vaan siitä on tarkoitus saada paljon irti rajausten, linjojen ja näkökulmien suhteen. Pyrkimys objektiivilla on pääasiassa kuvata hienoja kuvia, ei vain kuvata kuvia tai kuvata hyviä kuvia. Tämä erottelu on mielestäni tärkeä. Pieni koukero teorisoinnin pariin tähän väliin. Maailma on täynnä kuvia, siis laitojaan myöden tukossa, maailmalla on paljon hyviä kuvia, siis kuvauskohteen ”tallenteita”, mutta maailmalla ei ole liikaa hienoja kuvia, siis kuvia, jotka ovat kokonaisuuksia, esteettisiä ”yksilöitä” kuvina. Kyse ei siis ole kohteen kuvaamisesta tai hetken tallentamisesta, vaikka hieno kuva ei sulje näitä pois. Uuden telezoomin avulla, sen ulottuvuuden avulla, ei ole tarkoitus vain räpsiä kuvia, tai saada hyviä kuvia, vaan tarkoitus on ottaa hienoja kuvia.Yllä on mielestäni kohtuu hyvä kuva. Poträtti lokista, jolta löytyy tiettyjä ”antropomorphisia” piirteitä. Kuva on kohtuu tarkka kohteen suhteen yms. Kuva siis kuvaa kohdettaan ja linssi tekee hommansa kohtuu hyvin.


Yllä on testauskuvia 50-500mm telezoomilla.

Siellä on räpsittyjä kuvia, ehkäpä hyviä kuvia ja ehkä hienokin kuva. Tällaisella objektiivilla pääsee aivan toisenlaiseen maailmaan ja näkee asioita, joita ei ennen ole nähnyt. Esimerkiksi yhdessä kuvassa mitään pikkulintua ei edes silmällä erottanut, mutta liikkeestä näki suurinpiirtein missä se jokin olisi, vasta kuvaa zoomatessa löytyy lintu. Kuvia on käsivaralla ja jalustalta räpsittynä, eri aukoilla ja valotusajoilla etc. Lintujen kuvaaminen lennosta on aikalailla hankalaa, varsinkin esim. äärimmäisen vikkeläliikkeisen kalatiiran kuvaaminen. Aika paljon suttua tuli: lennon ja syöksyn tallentaminen vaatii kyllä aika paljon treenaamista… Joissakin kuvissa on myös katsottu sitä mitä objektiivilla otetuista kuvista saa irti ”kehitysvaiheessa”. Osa taas on melkein suoraan raakakuvista pukattuja.

Tarkoituksenmukainen testailu on hyvä tapa oppia uutta!

Telezoom 50-500mm testausta – MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa

Keskustelua

Moderoinnista:

Only in Finnish here!
No trolling, spamming, promotion etc. off topic allowed here (results in a block).
---
Kommentit pitää hyväksyä ennen julkaisua, joten kärsivällisyyttä ;).
Tämä ei tarkoita sensuuria vain muutamia huomioitavia sääntöjä.
Käytä vain Suomea.
Älä käytä oikeita nimiä, käytä aliaksia tai nimimerkkejä.
!!Älä siis pistä sanoja toisten suuhun!!
Trollit, spämmääjät, mainonta etc. blokataan saman tien,
vain kyseisellä aiheella on väliä, muu ei tänne kuulu.
Jos tykkäät tai et tykkää, perustele, ei pelkkiä tykkäyksiä/ei-tykkäyksiä täällä.
Kysyttävää aiheesta: määrittele kysymys tarkasti.
---
Syvällinen keskustelu aiheesta rikastuttaa maailmaa, pelkkä tykkääminen ja ei-tykkääminen köyhdyttää sitä.
Eli jos osallistut keskusteluun pysy aiheessa ja perustele näkemys.
---
Näiden ohjeiden noudattamatta jättämisestä seuraa blokkaus sivustolta.
---
Älä kuitenkaan pelkää keskustella, jos tästä seuraa syvällistä keskustelua aiheesta/aiheista, niin mikä olisi sen parempaa...
Kaikki me kuitenkin haluamme nähdä/tehdä parempia kuvia, grafiikkaa, webbisuunnittelua, videota, ääntä etc. etc.

five + 1 =

Blogin aiheita

MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa Bloggailu ja Näyttely

MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa

Copyright:

MiMaVe-Design-Photo 2022