MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa site Loader logo image/svg+xml MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa site Loader logo 2022 MiMaVe-Design-Photo MiMaVe-Design-Photo All Rights Reserved.

Uudet MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -sivut

, , , , , ,

MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -sivuilla siis MiMaVe-Design-Photo suomeksi (in Finnish) on siirrytty uuteen aikakauteen. Alidomain muuttu mimave.mimave-design-photo.net :tistä mimavesuunnitteleejakuvaa.mimave-design-photo.net :tiksi ja sammalla tuli aivan uus teema saitille.

No miks näin?

Vanhan sivuston pohja oli jo aika vanha ja olihan sitä jo värkätty 6-7 vuotta, mut maailma muuttuu, eikä ollu enää järkee ruveta väsään siitä uudempaa ja parempaa.

Alotin siis ihan uudelt pöydält. Tää uus saitti on siis ihan tyhjästä tehty, mut ei niin vahvasti koodilla ku mimave-design-photo.net. Suurin osa on tehty hyödyntäen WordPressin uusia mahiksia.

Uus MiMaVeSuunniitteleeJaKuvaa on tehty täysin aatellen uutta Worpressin (5.9+) Full Site Editingiä. Eli teema on siis FSE:tä varten. Eli täysi blokki-teema. Tai no ei ihan täysi, piti pari php-templateaki laittaa, ku ei kaikki vie toimi FSE:ssä, mut aika hyvin sillä jo pärjää ja tää on tulevaisuus…


Alidoimainin kaa on taas se, et ku nykyään on toi pääsaitti enklantimaalaisten kielinen mimave-design-photo.net nii nää niinku meni vähän ristiin ja rastiin, eikä välttämättä hyvällä tavalla.

Nii nyt toi jaottelu on selkeempi: eli enklantia ja tiivistetty paketti toi MiMaVe-Design-Photo ja si tää MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa suomeks ja enemmän blogittelua ja jorinaa yms.

Muistellaan hetki haikeudella eläkkeellesiirtynyttä saittia

Siis kyllähän toi vanhaki paikoitelleen oli ihan makee.

Tossahan sitä on tultu testailtua ja kokeiltua monenlaista web designii, grafiikkajuttui etc etc.

Taustakuvat, grafiikat jnee.

Vanhan saitin sankarihan oli toi WebDesignBoy, joka oli esim. loaderissa ja webbisuunnittelusaitilla. Jos sitä tulee karmee ikävä nii onhan se vie tuol mimave-design-photon web design -sivulla

Eli tos kokeiltiin svg:tä, css-animaatiota, tausta-animaatiota (video), js-juttui yms.

Muutenki kokeiltiin aika övereitäki juttui visuaalisen suhteen, kuten monimedia-sivulla: vaikeesti havaittavia sävyjä ja barokkista överiä, mut ja tommonen avattava varjostinki piti laittaa 😉 nojoo, kaikkee kans…

Si attachment-paget, tai ”kuvagalleria”. Joka jatkuu kyl täl uudelki si vähän modattuna ja kommentit auki…

Onhan tätä värkätty…

Yks tosi keskeinen osa vanhaa saittii oli noi tagi-jutut, eli tägikuvat ja niiden integroiminen poustaustauksiin. Ne ny on täs uudes pois, ku aattelin vähän tiivistää, mut olihan se ihan makee, et kattoo jos keksii jotain uutta vastaavaa tulevaisuudes…

         Voi pyhä Sauli Niinistö ku siitä ois tullu tylsä.                

Entä si tää uus?

Pointtina oli lähtee kattoon, et mitä ja kuinka paljon tolla FSE:llä pystyy tekeen ja tarkotus oli pitäytyy aika yksinkertasessa ja simppelissä. Eli vaan perus-taittoo yms. Mut eihän siinä ollu mitään järkee: ”Voi pyhä Sauli Niinistö ku siitä ois tullu tylsä.” Mitä järkee ois tehä tylsiä saitteja, ku saman tylsän steriilin saa mistä tahansa some-puppu-alustalta?

Eikö Koko webbisaittien pointti pitäis olla just siinä, et voit tehä jotain erilaist suhteessa kaikkiin muihin sisältöalustoihin, eiks nii. No nii sitä sitten piti vähän ei-tylsistää peruspullaa. No teitin pitää iha ite arvioida lopputulosta, mut kai se mulle ainaki kelpaa.


Mielummin mä tällasta kattelen ja selailen, lueskelen, vaik vähä pitää keskittyykki, ku valkotaustasta ”feediä”.

Saitin perus graafinen ilme tulee uusist 3d-grafiikoist ja siit kui ne integroitiin. Kiertele saittia läpi nii…

Kylhän tätäki tullaan si kehittään tulevaisuudes lisää… Koko tän uuden saitin poittihan ois et sisältö ja saitti ois yhtä?

Mietippä sitä!


Mitä tää siis si tarkottaa tulevaisuuden suhteen? Vanha tulee si jossai vaihees ohjautuun uudelle ku sen aika on ja si täl uudel on vähän eri rakenne yms. nii kaikki ohjaukset ei varmaan toimi, mut kyl ne löytää si tält uudeltaki haulla tai yms. etc.

Eli sisältö on about talles.

Toi rakenne oli yks juttu minkä takii muutos kans tehtiin, koska vanhan rakenne oli yks sillisalaatti, jossa ei oikee ollu järkee, nii tää uus on huomattavasti karsitumpi, asiahakusempi. Jotain muutoksia sisältöönki on kyl tullu.

Tos alla on linkit MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa-pääsivuille.

Yks kaikist tärkein ja keskeisin on se, et ny kommentit on käytös.

Peruspointti ois se, et postauksist ja esim. kuvist vois keskustella yms. Ei mul ny mitään suuria odotuksia tän suhteen oo, mut onpahan ainaki auki ny.

Ja si toinen iso juttu on se, et aattelin ainaki tulevaisuudessa yksilöidä postaukset oikeen kunnolla, et saadaan enemmän yksilöllisyyttä ja uniikkia juttua. Tää tullaan toteuttaan just ton mun FSE-teeman ja Full Site editor/blokki editorin avulla…

Saas nähä mitä tuleman pitää, mut et sillee tällee.

Eli siis sisältö ja saitti ois vähä suuruudenhulluusmeningillä ”kokonaistaideteos”. Aika visuaalisesti täynnähän se nyt jo on mut tää ois se tulevaisuuden suunta…

Eli siis sisällöntuotannolla luodaan saittia myös webbisuunnittelun suhteen..

Uudet MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa -sivut – MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa

Keskustelua

Moderoinnista:

Only in Finnish here!
No trolling, spamming, promotion etc. off topic allowed here (results in a block).
---
Kommentit pitää hyväksyä ennen julkaisua, joten kärsivällisyyttä ;).
Tämä ei tarkoita sensuuria vain muutamia huomioitavia sääntöjä.
Käytä vain Suomea.
Älä käytä oikeita nimiä, käytä aliaksia tai nimimerkkejä.
!!Älä siis pistä sanoja toisten suuhun!!
Trollit, spämmääjät, mainonta etc. blokataan saman tien,
vain kyseisellä aiheella on väliä, muu ei tänne kuulu.
Jos tykkäät tai et tykkää, perustele, ei pelkkiä tykkäyksiä/ei-tykkäyksiä täällä.
Kysyttävää aiheesta: määrittele kysymys tarkasti.
---
Syvällinen keskustelu aiheesta rikastuttaa maailmaa, pelkkä tykkääminen ja ei-tykkääminen köyhdyttää sitä.
Eli jos osallistut keskusteluun pysy aiheessa ja perustele näkemys.
---
Näiden ohjeiden noudattamatta jättämisestä seuraa blokkaus sivustolta.
---
Älä kuitenkaan pelkää keskustella, jos tästä seuraa syvällistä keskustelua aiheesta/aiheista, niin mikä olisi sen parempaa...
Kaikki me kuitenkin haluamme nähdä/tehdä parempia kuvia, grafiikkaa, webbisuunnittelua, videota, ääntä etc. etc.

20 + 7 =

Blogin aiheita

MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa Bloggailu ja Näyttely

MiMaVeSuunnitteleeJaKuvaa

Copyright:

MiMaVe-Design-Photo 2024